Synthesizersounds maken

 

Ik werk al meer dan 30 jaar met allerlei soorten synthesizers en het maken van eigen geluiden is altijd een passie van me geweest. Ik wil je dus graag leren een ‘eigen’ sound te creëren door je unieke geluiden te maken die je in je muziek kunt gebruiken. Je leert in deze cursus zelf geluidseffecten, melodieklanken, bassen, drums en percussie, achtergrond “tapijtjes”, of een virtueel koor maken.

Een synthesizer is een muziekinstrument (meestal met toetsen) waarmee je oneindig veel verschillende geluiden kunt maken en die muzikaal toepassen. Of het nu om (elektronische) drums, bassen, leads, akkoorden of speciale effecten als risers of impacts gaat. Het is allemaal mogelijk.
Synthesizers zijn niet alleen als zelfstandig instrument maar zijn ook steeds meer als onderdeel van muziekprogramma’s op de computer of in je tablet of smartphone. Dit noemen we virtuele synthesizers. Je kunt ze in de software dan ook combineren tot een complete band of studioproductie.

Serum

Serum is een hele bekende synthesizer die je in ontelbare moderne producties hoort

Virtuele synthesizers (zoals Serum) kunnen best prijzig zijn. Er zijn echter ook een aantal heel goede virtuele freeware synthesizers waarmee je dezelfde kwaliteit bereikt. Daar ga ik je alles over vertellen in de cursus en die krijg je uiteraard ook van mij. Voor de duidelijkheid: dat zijn dus geen illegale versies! Zo werken we bijvoorbeeld met de CM-versie van Thorn die zeer krachtig is en net als Serum met wavetables werkt.

Thorn CM is een erg krachtige synthesizer en krijg je gratis bij de cursus

U-he Bazille CM is een mooie (gratis) synth voor als het wat avontuurlijker moet

Ik werk vaak in opdracht, dus als je kunt aangeven wat voor soort sounds je wilt gebruiken kunnen we daar gericht aan werken.

Als je meer wilt weten kun je het beste even contact met me opnemen, zodat we samen kunnen kijken met welk instrument of met welke softwaresynthesizer je wilt werken.

Praktische info

Docent: Eppo Schaap

Kosten: De cursus bestaat uit 6 lessen van 40 minuten en kost € 210.–

De lessen zijn op individuele basis, maar je mag ook samen met iemand komen. Naast de lessen krijg je tussendoor ook ondersteuning via e-mail of WhatsApp als je vragen hebt. 

Schrijf je nu in voor de cursus op de pagina Aanmelden met vermelding van “Cursus Synthesizersounds maken”.