Operacursus Le Nozze di Suzanna
jongeren en volwassenen

Het grappige verhaal van de hoofdpersoon Figaro verdient een nieuwe ronde in het op maat geschreven script voor de opera “Le nozze di Suzanna”. De opera Le nozze di Figaro is de inspiratiebron voor deze nieuwe opera. De teksten zijn in het Nederlands en de aria’s door de solistengroep en de koorstukken die we in de cursus instuderen zijn in het Italiaans!

Figaro is door zijn baas, de graaf Almaviva naar Londen gestuurd voor een klusje… Dat is duidelijk een voorwendsel om dichtbij de aanstaande bruid Suzanna in de buurt te blijven, want de graaf probeert haar voortdurend te verleiden….. hoe loopt dat af? Is Figaro nog op tijd voor de feestelijkheden voorafgaand aan zijn bruiloft met Suzanna? Of staat ze er helemaal alleen voor?

Opera is eigenlijk veel theater met zang! Want in de operacursussen is veel aandacht voor acteren! Een koorstuk zingen en daarbij acteren is best lastig maar ook heel leuk. Je moet de tekst en je koorpartij feilloos kennen, zodat het acteren optimaal uit de verf komt. Je speelt en zingt tenslotte een verhaal met allerlei verwikkelingen. We oefenen de koorstukken voor gemengd koor en vrouwenkoor in deze cursus in Doorn, want we gaan in een synchroon lopende cursus “Acteren in opera voor solisten” op de locatie Bennekom aan de slag.
We werken dan toe naar een generale en try-out in Bennekom, en voorstellingen in Doorn, Zeist en Wageningen in maart 2020.

(Wijzigingen voorbehouden)

 

Data:
Cursus
maandag 20.00-21.00 uur om de week. Je kunt nog aanmelden en meedoen aan de extra open les op maandag 13 januari (reductie tarief)
Integreren in solistengroep van 20.00-22.00u op maandag 10 februari in Doorn en 17 februari 2020 in Bennekom
Generale repetitie en try-out van 19.00-22.00 op 2 en 9 maart 2020 in Bennekom
Voorstellingen op vrijdag 20 maart in het Cultuurhuis Pleiade in Doorn  en 28 maart in de Boskapel in Zeist en een extra voorstelling in de Wilde Wereld (nbm) in Wageningen,  aanwezig van 19.00u tot 22.30u.

Kosten: € 142,00 per persoon inclusief lesmateriaal, inclusief generale, try-out en voorstelling bij 6 deelnemers;
€ 106,50 per persoon bij 8 deelnemers.

Docent: Ali Hendriksen