Muziekles voor volwassenen

Heb je altijd al een instrument willen spelen maar ben je daar nooit aan toe gekomen? Heb je vroeger les gehad en zou je het weer op willen pakken? Speel je al een instrument maar heb je net wat extra’s nodig om een stapje verder te komen dan als je alleen aan het oefenen bent?  

Onze muziekdocenten geven met veel plezier niet alleen les aan kinderen maar ook aan volwassenen. 

Johanna Eijsbouts, klarinetdocent: “Musiceren is een complexe bezigheid die je op ieder niveau eindeloos kunt blijven doen. Het kan frustratie opleveren, maar ook een euforisch gevoel op het moment dat iets na de nodige inspanning opeens is gelukt.”

Docent Paul Bruinen over muziekonderwijs aan volwassenen: “Samenwerking is het typerende woord: docent en leerling zijn beide verantwoordelijk voor het proces. Zo maken we ook samen een compositie.”

De muziekschool biedt:

  • Privélessen met persoonlijke aandacht en een individuele benadering;
  • Lestijden in overleg met de docent, zowel overdag als in de avond;
  • Ervaring met muziekles voor volwassenen;
  • Mogelijkheden tot samenspel met docent, een andere cursist of een ensemble;
  • Ruime keuze uit een groot aantal instrumenten en diverse muziekstijlen waaronder klassiek, barok, jazz, en pop.

Kennismakingspakket

De muziekschool heeft speciaal voor degenen die het wel eens zouden willen proberen een kennismakingspakket samengesteld:

  • 80 minuten les op 1 instrument verdeeld over maximaal 4 lessen
  • een persoonlijk advies
  • advies over koop of huur muziekinstrument

De precieze invulling is in overleg met de docent.

Op de muziekschool kan gekozen worden uit veel instrumenten. Maar ook zangles behoort tot de mogelijkheden.  Daarnaast zijn er ook de speciale cursussen zoals digitale muziekproductie en muzieknotatie met de computer bij keyboarddocent Eppo Schaap.  Neem vooral een kijkje op de site. Elke docent heeft een eigen profielpagina waarop hij/zij zich voorstelt.

Enkele uitspraken van volwassen leerlingen

Er zijn al veel volwassenen die nog steeds veel plezier beleven aan musiceren en muziekles op de muziekschool. Hieronder een aantal testimonials.

“De wekelijkse lessen op de muziekschool zijn een enorme stimulans om thuis te oefenen, er is immers een docent die benieuwd is naar mijn vorderingen en het is ontzettend leuk dat ik mijn eigen playlist kan samenstellen. Nooit gedacht dat ik na een half jaar pianoles al een van mijn favoriete nummers zou kunnen spelen!”

“In de lessen heb ik geleerd om een eigen sound te maken. De theorie en muzikale kennis zijn altijd uitgelegd met een praktische toepassing, dat maakt de lessen leuk en interactief. Daarnaast is er tijdens de les veel ruimte om over (eigen) muzikale projecten of struikelblokken te sparren, dat is inspirerend.”

“De lessen zijn altijd mooi afgestemd op de behoefte die er op dat moment is. Er is tijdens de lessen veel ruimte voor verdieping waardoor het geleerde mooi in context staat. De lessen geven mij daarnaast ook nieuwe inspiratie om eens wat anders te spelen dan ik zelf zou bedenken.”

“Mijn belangrijkste uitdagingen bij het pianospelen zijn denk ik mijzelf te concentreren en gevoel in het spel leggen. Je bent met zoveel dingen tegelijkertijd bezig als je speelt. Soms lijkt wel even alles te lukken en dan geeft dat veel voldoening.”

 

kosten kennismakingspakket: € 79,00

Ook leuk als cadeau voor iemand anders!