Veel belangstelling voor de open dag op 11 maart ’23

Op zaterdag 11 maart begon de open dag in de Raadzaal van het cultuurhuis met een prachtige muzikale voorstelling van het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten. De kinderen zaten tussen de ouders ademloos te luisteren naar de rijmgrapjes en dierengeluiden, begeleid door het docentenorkest. Na deze leuke intro kwam het officiële gedeelte met een openingswoordje van de voorzitter Stefan van Schijndel en aansluitend de feestelijke onthulling van ons nieuwe logo door de wethouder van cultuur, Karin Oyevaar. Na 35 jaar was het tijd voor een nieuw, fris logo om onze muziekschool een eigentijdse look te geven. Grafisch ontwerper Hans van Bruksvoort heeft voor ons dit prachtige logo gemaakt.

En om dit jubileum te vieren werd er door de docenten een echt jubileumlied ten gehore gebracht. En wel in jazz, klassiek en rock versie. Dit lied zult u zeker op de jubileumdag van 3 juni nog een keer kunnen horen. En het refrein zit al goed in ons geheugen: “Ben jij dat Heuvelrugmuziekschool? Jazeker, al 35 jaar…”
Voordat de kinderen de instrumenten gingen uitproberen, werd er eerst nog gesmuld van de gebakjes met het nieuwe logo erop. Vervolgens konden de kinderen een speurtocht lopen langs de instrumenten en de antwoorden op een papier inleveren met als (getrokken) prijs: gratis muzieklessen. Erg leuk ook voor de ouders, dus die deden daardoor ook fanatiek mee.

In de muziekschoollokalen, de grote hal en Cantina klonken urenlang de deuntjes die de kinderen met behulp van de docenten uit de instrumenten haalden. Maar ook volwassenen namen de kans om nu eindelijk eens de klarinet uit te proberen of om een cello vast te houden. We hopen natuurlijk dat velen zich aanmelden voor een (proef)les.
Intussen waren ook de workshops zang en jazz al druk aan het oefenen voor de uitvoering aan het eind van de middag. Als eindresultaat speelden docenten, bestuursleden en leerlingen in de raadszaal sfeervolle, swingende muziek, waar iedereen tenslotte nog van kon genieten.