Kennismaken met muziek op 7 september

23/8/2018:

Ontdek samen met je kind hoe leuk muziekles is. Op vrijdag 7 september zijn jullie welkom bij de groepslessen van Jacqueline. De proeflessen worden gegeven op de normale lestijden, iedereen mag gratis meedoen, neem gerust vrienden en familie mee.

Spelen met Muziek (4-6 jaar) 14.10-14.50 uur

In de proefles gaan we zingen en muziek maken rond het prentenboek ‘Ssssst, de tijger slaapt!’

Algemene Muzikale Vorming (vanaf 6 jaar) 15.00-15.40 uur

Zingen, muziek maken en dansen zijn de belangrijkste ingrediënten van de proefles. We leren een nieuw lied en gaan daarbij een klapspel doen, natuurlijk gaan we ook op muziekinstrumenten spelen.

Instrumentale Verkenning (vanaf 7 jaar) 15.50-16.30 uur

De eerste kennismaking met de lessen Instrumentale Verkenning: welke instrumenten ken je, en hoe kun je een indeling maken. We gaan ook zelf op een instrument proberen te spelen.

Nieuw cursusjaar

Vanaf 14 september start het nieuwe cursusjaar op de Muziekschool Heuvelrug. Er is een heel breed aanbod. Weet je kind nog niet welk instrument bij hem/haar past? Er zijn voor kinderen vanaf groep 1 verschillende cursussen kennismaken met muziek. Inschrijven is nu al mogelijk via deze link: aanmelden.

Voor de kinderen vanaf groep 3 tot en met 5 van de basisschool zijn er lessen Algemene Muzikale Vorming (30 lessen). Deze lessen zijn voor kinderen die graag muziek willen maken, maar nog niet voor een instrument hebben gekozen. Naast muziek maken, improviseren, kennis maken met instrumenten en luisteren, worden de kinderen ook vertrouwd gemaakt met de diverse vormen van muzieknotatie en zelf componeren!
Ze leren de verschillen tussen de instrumentgroepen kennen. De cursus wordt afgesloten met een klein concert voor de ouders en opa’s en oma’s in het Cultuurhuis. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een kortere cursus Instrumentale Verkenning voor kinderen vanaf groep 4. Kinderen kunnen zich in tien lessen oriënteren op verschillende toets-, blaas-, snaarinstrumenten en slagwerk.

Voor de kleuters is er Spelen met Muziek. Ritme en geluid, zingen, muziek, beweging en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het plezier staat voorop, maar het spelen met muziek en beweging is een grote stimulerende factor in de ontwikkeling van kinderen (in het bijzonder de taalontwikkeling, maar ook de motorische-, sociale- en cognitieve ontwikkeling).

Deze cursus is bedoeld voor de kleuters van groep 1 en 2 van de basisschool. Hier krijgen de kinderen volop de ruimte om te experimenteren met muziek. Ze ontdekken tal van instrumenten, ze spelen zelf op Orff instrumenten en zullen veel dansen en bewegen op muziek. Ze leren luisteren en op elkaar te reageren. Er wordt in de lessen bovendien aandacht besteed aan de ontwikkeling van maatgevoel, toonhoogte, ritme en motoriek.

In het nieuwe seizoen worden deze lessen gegeven door onze nieuwe docente Jacqueline Stark.