Operacursus koorstukken uit de opera’s: Le nozze di Figaro-Mozart en Il barbiere di Siviglia-Rossini
volwassenen

Het grappige verhaal van de hoofdpersoon Figaro verdient een tweede ronde in het op maat geschreven script voor de opera “Le nozze di barbiere Figaro”. De twee opera’s worden verweven en we ontdekken steeds in flashbacks hoe kapper en manusje van alles “Figaro” vroeger alle “klusjes” klaarde. De teksten zijn in het Nederlands en de aria’s door de solistengroep en de koorstukken die we in de cursus instuderen zijn in het Italiaans!

Opera is eigenlijk veel theater met zang! Want in de operacursussen is veel aandacht voor acteren! Een koorstuk zingen en daarbij acteren is best lastig maar ook heel leuk. Je moet de tekst en je koorpartij feilloos kennen, zodat het acteren optimaal uit de verf komt. Je speelt en zingt tenslotte een verhaal met allerlei verwikkelingen. Il barbiere en Le nozze zijn verwant omdat de twee componisten en twee librettisten allemaal werden geïnspireerd door één toneelstuk van Pierre Augustin Caron de Beaumarchais Le mariage de Figaro ou la folle journée (Paris 1784) rond dezelfde hoofdpersoon Figaro. We oefenen koorstukken uit beide opera’s want we gaan in een synchroon lopende cursus “Acteren in opera voor solisten” op de locatie Lunteren aan de slag.
Zowel mannenkoor- als vrouwenkoor- en gemengde koorwerken komen in deze opera’s voor. Dus er is een groot koor nodig dat later samengevoegd wordt met de solisten. We werken dan toe naar een generale in Lunteren, een try-out in Wijk bij Duurstede met publiek  en voorstellingen in Doorn en Wageningen in maart 2020.  (Wijzigingen voorbehouden)

Rossini

Data:
Cursus
maandag 18.30-19.30 uur om de week vanaf maandag 4 november
Integreren in solistengroep van 20.00-22.00u op maandag 10 en 17 februari 2020 op locatie (nbm)
Generale repetitie en try-out van 19.00-22.00 op 2 en 9 maart 2020 locatie (nbm)
Voorstellingen op zaterdag 21 maart in Doorn (Zout) en 28 maart in Wageningen De Wilde Wereld aanwezig van 19.00u tot 22.30u.

Kosten: € 142,00 per persoon inclusief lesmateriaal, inclusief generale, try-out en voorstelling bij 6 deelnemers;
€ 106,50 per persoon bij 8 deelnemers.

Docent: Ali Hendriksen