Jeugdsymfonieorkest OpStreek en OpStap
kids, jeugd

Het Jeugdsymfonieorkest OpStreek is een laagdrempelig orkest voor de jeugd  vanaf 9 jaar voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving. Het orkest werkt nauw samen met de Heuvelrug Muziekschool, maar is een zelfstandig orkest.

Het orkest bestaat nu ongeveer 15 jaar en telt bijna 30 leden die wekelijks samen muziek maken en jaarlijks een aantal concerten geven. OpStreek biedt de mogelijkheid om te leren samenspelen in een orkest, ervaring op te doen in het spelen voor publiek en vooral om plezier te houden in het muziek maken. We spelen klassieke muziek maar ook filmmuziek en popmuziek. Het orkest staat onder leiding van dirigent Douwe Nauta.

OpStreek bestaat uit twee orkesten: het beginnersorkest OpStap en OpStreek. OpStap is voor kinderen vanaf ongeveer 9  jaar. Als je een paar  jaar les hebt op een instrument kan je al meedoen. OpStreek is voor de iets oudere kinderen vanaf ongeveer 12 jaar (middelbare school.) Er is in beide orkesten nog plaats voor (alt)viool, cello, contrabas, dwarsfluit, overige blaasinstrumenten (hout en koper), piano, harp en slagwerk.

Voor meer informatie over OpStreek kan je de site van het orkest bezoeken of contact opnemen met Danielle de Buin via info@opstreek.eu of telefoon 06-10610451.