Jeugdsymfonieorkest OpStreek en OpStap
kids, jeugd

Het Jeugdsymfonieorkest OpStreek is een laagdrempelig orkest voor de jeugd  vanaf ongeveer 8 jaar voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving. Het orkest werkt nauw samen met de Heuvelrug Muziekschool, maar is een zelfstandig orkest.

Het orkest bestaat bijna 20 jaar en komt wekelijks samen om muziek te  maken. Opstreek geeft jaarlijks een aantal concerten. OpStreek biedt de mogelijkheid om te leren samenspelen in een orkest, ervaring op te doen in het spelen voor publiek en vooral om plezier te houden in het muziek maken. We spelen klassieke muziek maar ook filmmuziek en popmuziek. Het orkest staat onder leiding van een enthousiaste dirigent.

OpStreek is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Als je een paar  jaar les hebt op een instrument kan je al meedoen.
Afhankelijk van het aantal kinderen en het niveau splitsen we de groep in een beginnersorkest (8-12 jaar, “OpStap”) en een orkest voor de iets oudere kinderen vanaf ongeveer 12 jaar (middelbare school, “OpStreek”). Er is in beide orkesten plaats voor (alt)viool, cello, contrabas, dwarsfluit, overige blaasinstrumenten (hout en koper), piano, harp en slagwerk.

Voor meer informatie over OpStreek, zie www.opstreek.eu of neem contact op via info@opstreek.eu.