Johan van der Zwet
Spelen met Muziek, Algemene muzikale Vorming

tel: 06 391 079 09
email: johanzwet@gmail.com

 

“De belangrijkste les op het conservatorium was voor mij het leren denken in mogelijkheden.”

 

Als kind ging ik naar pianoles en kreeg ik blokfluitles. In het begin vond ik het vooral lastig, al die grepen en het lezen van de noten. Gelukkig ging ik na een jaar in een blokfluitensemble spelen. Hier werden die noten ineens “echte” muziek.

Op het conservatorium in Rotterdam studeerde ik Docent Muziek. Een hele leuke opleiding waarin je je ontwikkelt als muzikant – je leert spelen op gitaar, slagwerk, piano, krijgt les in koordirectie, schrijft musicals – maar vooral als docent. Hoe breng je de liefde voor muziek zo goed mogelijk over? De belangrijkste les op het conservatorium was voor mij het leren denken in mogelijkheden. Om een instrument te leren bespelen moet je veel oefenen, maar de muziek moet altijd centraal blijven staan. Wanneer je (nog) niet over alle vaardigheden beschikt, kun je nog steeds muziek maken. Iedereen is muzikaal (ja, echt waar).

Ik heb veel lesgegeven aan kleuters en de onderbouw van het basisonderwijs. Daarnaast ben ik dirigent van een aantal popkoren. Verder ben ik een enorme theaterliefhebber. Ik probeer zo veel mogelijk te zien: musical, toneel, cabaret, opera, dans. Heerlijk om een nieuw verhaal in te duiken. In de zomer ben ik als vrijwilliger in het Amsterdamse Bostheater te vinden, het gezelligste openluchttheater van Nederland.

Praktische Informatie

Groepslessen

Roosters en Prijzen

Zie Roosters en Prijzen