Sophia Plate
Dwarsfluit

Telefoon: 06-33724981
E-mail: ladyflute@live.nl

 

“Beleven, ervaren en met plezier leren – je krijgt als leerling alle ruimte, om in je eigen tempo de wereld van de dwarsfluit te ontdekken.”

 

Tijdens de les staat muziek maken  voorop. Docent en leerling kunnen samen van iedere les een klein muzikaal feestje maken. Een eenvoudige en individuele aanpak is voor alle leerlingen het meest effectief. Daarbij hoort veel zelf spelen en proberen, spelletjes in de les voor kinderen, en plezier maken met de fluit. Ik laat mijn leerlingen zo veel mogelijk samen spelen. Dat kan met mij samen op de dwarsfluit. Of ik begeleid op de piano of gitaar. Door het jaar heen zullen er ook regelmatig samenspel-momenten zijn met andere leerlingen, of in een dwarsfluit-ensemble. Ik zorg als dwarsfluit-coach ervoor, dat het spelen steeds beter gaat, en ik ondersteun mijn leerlingen in alle kleine of grote stappen.

In mijn lessen komen alle soorten muziek aan bod, van klassiek tot improvisatie, van wereldmuziek tot popmuziek, bekend en nieuw. Ademtechniek, noten lezen en andere instrument-technische basisvormen zijn belangrijk en horen er ook bij. Het verwerven van deze technieken helpt je om je eigen muzikale taal te vinden op de dwarsfluit. Alles gaat zo veel mogelijk spelenderwijs en in een individueel tempo. Voor volwassenen die willen leren improviseren heb ik een speciaal lesprogramma ontwikkeld.

 

Achtergrond
Na mijn studie aan de universiteiten van Freiburg en Oldenburg vertrok ik naar Nederland om muziek te studeren. Ik behaalde het diploma Docerend Musicus lichte muziek met aantekening klassiek aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ik speel naast verschillende dwarsfluiten ook gitaar, verschillende saxofoons en piano en ik zing ook.  Als “Lady Acoustica” kan je mij zien optreden met een speciaal programma, waarbij ik verschillende instrumenten en zang combineer met hulp van een looper.

 

Praktische Informatie

Individuele Lessen en groepslessen

Je kunt dwarsfluit spelen vanaf 7 jaar tot 77 jaar. De lessen zijn individueel of als duoles, waarbij het mogelijk is om met twee leerlingen 30 óf 40 minuten les te krijgen.  De tarieven van de duoles zijn gelijk aan de tarieven voor deze lestijden op de tarievenpagina, maar dan betalen beide leerlingen uiteraard de helft van het bedrag.
In het seizoen 2018-2019 zijn de dwarsfluitlessen op donderdag.

Leermiddelen en Studeren

 Je moet je eigen instrument kopen of huren. Ik kan je daarbij adviseren.

Roosters en Prijzen

 Zie Roosters en Prijzen

Strippenkaart/Proeflessen

Je kunt bij mij ook een proefles nemen. Je kan hiervoor een persoonlijke afspraak maken. De proefles kost tien euro. Of je kunt eerst een vier-lessenkaart nemen, om uitgebreider kennis te maken. In de les is er dan een dwarsfluit aanwezig. Voor volwassenen is er de mogelijkheid om een tien lessenkaart te nemen, waarbij. Zie Roosters en Prijzen