Sophia Plate
Dwarsfluit

Telefoon: 06-33724981
E-mail:  dwarsfluitlessenheuvelrug@gmail.com
web: www.sophiaplate.nl

“Kom jouw eigen klank ontdekken op de prachtige dwarsfluit!”

 

De dwarsfluitlessen zijn voor iedereen vanaf +/- 7 jaar, en voor ieder niveau. Een muzikale aanpak, creativiteit en plezier in de les staat voorop. Daarbij leer je een goede houding en blaastechniek. Je speelt met en zonder noten. Maak kennis met een brede scala van alle soorten muziek! Als je meer wilt weten of je hebt zin om eens een les bij te wonen: je bent van harte welkom!

Dwarsfluit voor kids
Het is geweldig, dat de kinderen tegenwoordig al veel eerder kunnen starten met dwarsfluit spelen dan vroeger. Daarvoor zijn lichte dwarsfluiten van kunststof ontwikkeld. Ook een dwarsfluit met een gebogen kop wordt veel gebruikt.

De kinderen leren in de eerste lessen, om tonen uit de fluit te toveren. Met een beetje oefening kunnen ze al snel kleine liedjes en ritmes spelen. Vanaf de eerste les spelen ze samen met mij op dwarsfluit, piano of gitaar.

Dwarsfluitles voor jongeren en volwassenen
Dit zijn individuele lessen op maat, je programma kiezen we samen in overleg. Naast klassieke muziek is het naar wens ook mogelijk, om pop of jazz te spelen, en te leren improviseren. Heb je misschien al lang geleden dwarsfluit gespeeld, en wil je het weer oppakken? Ik help je, om je talent te (her)ontdekken en verder te ontwikkelen! De lessen gaan in jouw tempo en op een ontspannen manier.

Over Sophia
Op mijn 12de ben ik begonnen met dwarsfluit spelen. Al snel raakte ik ook geïnteresseerd in jazz en wereldmuziek. Ik studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en behaalde het diploma Docerend Musicus lichte muziek met aantekening klassiek. Voor de verdieping heb ik ook een studie muziekwetenschappen gevolgd aan de universiteit te Freiburg (Duitsland).

Naast een passie voor de fluit, bleek ik ook een passie voor het lesgeven te hebben! In mijn lessen neem ik ruim 25 jaar ervaring en kennis mee als docente en uitvoerend musicus. Sinds september 2017 ben ik dwarsfluitdocente aan de Heuvelrug Muziekschool.

Praktische Informatie

Individuele Lessen en groepslessen

Je kunt kiezen uit privé- of duoles. Privéles heeft als voordeel dat de leerling alle aandacht krijgt, de duoles van 30 of 40 minuten is heel gezellig, en je leert ook veel door naar elkaar te luisteren en samen te spelen. De tarieven van de duoles zijn gelijk aan de tarieven van de muziekschool, maar dan beide leerlingen betalen de helft van het bedrag.

De dwarsfluitlessen zijn op donderdag.

Leermiddelen en Studeren

 Je moet je eigen instrument kopen of huren. Ik kan je daarbij adviseren.

Roosters en Prijzen

 Zie Roosters en Prijzen

Strippenkaart/Proeflessen

Je kunt bij mij ook een proefles aanvragen tegen gereduceerd tarief. Mail of bel even, om een afspraak te maken. Een half uur proefles voor volwassenen kost € 20,-. Voor jongeren van 12 jaar t/m 20 jaar kost een proefles € 17,50 en voor kinderen vanaf 6 jaar is dat € 15,- voor een half uur. Als je start met lessen bij mij is de proefles alsnog gratis.

Bij mij kan je ook eerst een vier-lessenkaart nemen, om uitgebreider kennis te maken, of een tien lessenkaart. Kijk voor meer info daarover bij ‘Roosters en Prijzen’