Sophia Plate
Dwarsfluit

Telefoon: 06-33724981
E-mail:  dwarsfluitlessenheuvelrug@gmail.com
web: www.sophiaplate.nl

“Kom jouw eigen klank ontdekken op de prachtige dwarsfluit!”

 

De dwarsfluitlessen zijn voor alle leeftijden en voor ieder niveau. Plezier in de les staat voorop. Het repertoire is veelzijdig, van wereldmuziek tot bekende nummers, van klassiek tot modern. Daarbij leer je een goede houding en blaastechniek. Je speelt met en zonder noten. Met een dwarsfluit kan je ook heel goed samen spelen met andere instrumenten. Ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je in voor een proefles! Ook als je eerst een keer wil komen kijken in een dwarsfluitles: je bent van harte welkom!

Dwarsfluit voor kids
Tegenwoordig kunnen al kinderen vanaf +/- 7 jaar starten met dwarsfluit spelen. Daarvoor zijn lichte dwarsfluiten van kunststof ontwikkeld. Ook een dwarsfluit met een gebogen kop wordt veel gebruikt. De kinderen leren in de eerste lessen, om tonen uit de fluit te toveren. Met een beetje oefening kunnen ze al snel kleine liedjes en ritmes spelen. De lessen gaan heel spelenderwijs en in een ontspannen sfeer. Vanaf de eerste les spelen de leerlingen samen met mij op dwarsfluit, piano of gitaar, en met andere dwarsfluit leerlingen.

Dwarsfluitles voor jongeren en volwassenen
Dit zijn individuele lessen op maat, je programma kiezen we samen in overleg. Naast klassieke muziek is het naar wens ook mogelijk, om pop of jazz te spelen, en te leren improviseren. Heb je misschien al lang geleden dwarsfluit gespeeld, en wil je het weer oppakken? Ik help je, om je talent te (her)ontdekken en verder te ontwikkelen! De lessen gaan in jouw tempo en op een ontspannen manier.

Over Sophia
Op mijn 12de ben ik begonnen met dwarsfluit spelen. Al snel raakte ik ook geïnteresseerd in jazz en wereldmuziek. Ik studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en behaalde het diploma Docerend Musicus lichte muziek met aantekening klassiek. Voor de verdieping heb ik ook een studie muziekwetenschappen gevolgd aan de universiteit te Freiburg (Duitsland).

Naast een passie voor de fluit, bleek ik ook een passie voor het lesgeven te hebben! In mijn lessen neem ik ruim 25 jaar ervaring en kennis mee als docente en uitvoerend musicus. Sinds september 2017 ben ik dwarsfluitdocente aan de Heuvelrug Muziekschool.

Praktische Informatie

Individuele Lessen en groepslessen

Je kunt kiezen uit privé- of duoles. De tarieven van de duoles zijn gelijk aan de tarieven van de privéles. Bij een duoles schrijf je in voor de helft van de tijd. Informeer naar de actuele mogelijkheden!

Er is nog plek voor nieuwe leerlingen op vrijdag avond, vanaf 18:30 uur.

Leermiddelen en Studeren

 Je moet je eigen instrument kopen of huren. Ik kan je daarbij adviseren.

Roosters en Prijzen

 Zie Roosters en Prijzen

Strippenkaart/Proeflessen

Je kunt bij mij een proefles aanvragen tegen gereduceerd tarief van € 10,- (volwassenen € 20,-). Als je start met lessen bij mij, is de proefles alsnog gratis. Mail of bel even, om een afspraak te maken.

Veel leerlingen kiezen ook voor de mogelijkheid, om eerst een vier-lessenkaart te nemen, om uitgebreid kennis te maken met de dwarsfluit. Voor leerlingen, die lessen op afspraak willen, is de tien lessenkaart heel geschikt. Kijk voor meer info daarover bij ‘Roosters en Prijzen’