Ali Hendriksen
Zang klassiek, opera en stemvorming

Vanaf september 2018 ben ik de nieuwe zangdocent voor klassieke zang en opera bij de Heuvelrug Muziekschool in Doorn. Ik heb ruim twintig jaar ervaring in het scholen van stemmen, vanaf de kinderstem, stemtraining voor jongeren en volwassenen tot en met zingen voor ouderen, zowel in groepsverband als individueel. Als zangeres beheers ik een uitgebreid repertoire van volksmuziek en Braziliaanse muziek tot musical en liederen, en daarnaast oratorium en opera, zowel solistisch als in ensembles.

De leerlingen kunnen voor hun lessen dus ook kiezen uit een breed repertoire. De cursussen stemvorming en koorscholing zijn geschikt voor alle stemsoorten en voor alle niveaus, want het ontdekken van je eigen stem in groepsverband is heel ontspannend en leerzaam. Iedereen kan leren zingen, want het gaat niet alleen om je stem maar ook om het luisteren. Ontdekken hoe je goed kan luisteren en interpreteren is in feite het belangrijkste van het zingen. En jong geleerd is oud gedaan! Zingen is een feest; het ontdekken van je eigen instrument geeft veel voldoening.

Op maandag 10 september zijn er vanaf 17.45 u. open lessen om de nieuwe cursussen te proberen! Tevens kun je een proefles aanvragen voor individuele les of duoles tegen gereduceerd tarief via onderstaand mailadres of via de website. Een half uur proefles voor volwassenen kost € 20,-. Voor jongeren van 12 jaar t/m 20 jaar kost een proefles € 17,50 en voor kinderen vanaf 6 jaar is dat € 15,- voor een half uur individuele les.  De tarieven voor vaste individuele lessen van de Heuvelrug Muziekschool vindt u hier. Voor zangles aan jongeren en volwassenen is het aan te raden de lessen om de week te plannen.

zangstudioalali@gmail.com

www.AliHendriksen.nl


De cursussen van Ali Hendriksen:


Zangopleiding voor kinderen van 6 (groep 3) tot en met 12 jaar (groep 8) Jongleren

De zangopleiding voor kinderen is in groepsverband voor kinderen die veel willen zingen in verschillende stijlen. Je krijgt oefeningen en we werken met ritme, maar je gaat ook noten lezen en ontdekken hoe je de noten zo van af je notenblaadje kan zingen. De methode Jongleren is heel geschikt om spelenderwijs te ontdekken hoe je stem werkt, maar ook hoe samen muziek maken gaat als je weet hoe je het notenschrift moet interpreteren. En natuurlijk is het heel leuk om met elkaar te oefenen in samen zingen, eenstemmig maar ook meerstemmig. Deze cursus is een goede voorbereiding voor het zingen in een kinderkoor!
Wanneer:
maandag van 17.45-18.10 uur  A groep voor kinderen van 6 t/m 8  (10 minuten overlap)
maandag van 18.00-18.30 uur  B groep voor kinderen van 9 t/m 12 jaar (10 minuten gezamenlijk)
20 lessen om de week les volgens het rooster, start op 10 september
Kosten: € 60,- per kind groep A en € 65,- per kind groep B
neem voor inschrijving contact op met Ali Hendriksen

Projectkoor voor kinderen

Vind jij het leuk om popliedjes te zingen?
Of wil jij je talent laten zien in musical?
We gaan leuke projecten doen dus doe mee!
Ben je tussen 10 en 15 jaar oud?
Meld je aan!
Vanaf maandag 10-9 van 17.00 tot 17.45 uur
20 lessen om de week volgens het rooster met start op 10 september!

Kosten: 70,– per kind (Indien gewenst is er de mogelijkheid om mee te doen met de zangopleiding)    

Koorcursus voor volwassenen

In de regio zijn veel koren met verschillende bezettingen en zeer uiteenlopend repertoire, zoals oratorium, geestelijk repertoire, gospel of volksmuziek. De cursus voor koorzangers is vooral bedoeld om te stem te trainen, het gehoor te ontwikkelen en samenklank te oefenen. Naar wens kan de cursus worden uitgebreid met van blad zingen en notenschrift volgens de methode Jongleren voor volwassenen. We kiezen gezamenlijk het repertoire, zodat ook een toepassing gemaakt kan worden op de koorstukken die gezongen worden bij het eigen koor.
Wanneer:
maandag van 18.30-19.15 uur 10 lessen om de week volgens rooster, start 10 september
Kosten: € 85,75 per persoon inclusief lesmateriaal (de cursus start met minimaal 6 deelnemers)
neem voor inschrijving contact op met Ali Hendriksen

Cursus stemvorming voor jongeren en volwassenen

Wil je lekker zingen en je stem ontdekken, dan is de cursus stemvorming iets voor jou. We zingen canons en meerstemmige songs, maar we doen ook veel techniekoefeningen voor souplesse, omvang van de stem en klank- en stemegalisatie. Deze cursus is een basiscursus voor goed stemgebruik en ontwikkeling van je stem, zodat je daarna kunt kiezen voor verschillende genres in het solorepertoire of bij een koor. Zowel klassiek stemgebruik als lichte muziektechniek worden geoefend. Doorstromen is ook mogelijk naar de Operaklas.
Wanneer:
maandag van 19.30-20.30 uur 10 lessen om de week volgens rooster, start 10 september
Kosten: € 75,- per persoon, excl. reader à € 8,- contant afrekenen (de cursus start met minimaal 10 deelnemers).
neem voor inschrijving contact op met Ali Hendriksen

Operacursus koorstukken uit de opera’s: Le nozze di Figaro-Mozart en Il barbiere di Siviglia-Rossini

Opera is eigenlijk veel theater met zang! Want in de operacursussen is veel aandacht voor acteren. Een koorstuk zingen en daarbij acteren is best lastig maar ook heel leuk. Je moet de tekst en je koorpartij feilloos kennen, zodat het acteren optimaal uit de verf komt. Je speelt en zingt tenslotte een verhaal met allerlei verwikkelingen. Il barbiere en le nozze zijn eigenlijk verwant omdat de twee componisten en twee librettisten allemaal werden geïnspireerd door één toneelstuk van Pierre Augustin Caron de Beaumarchais: Le mariage de Figaro ou la folle journée (Paris 1784) rond dezelfde hoofdpersoon Figaro. We oefenen koorstukken uit beide opera’s want we gaan in een synchroon lopende cursus “Acteren in opera voor solisten” op de locatie Renswoude beide opera’s met elkaar verweven. Zowel mannenkoor- als vrouwenkoor- en gemengde koorwerken komen in deze opera’s voor. Dus er is een groot koor nodig dat later samengevoegd wordt met de solisten. We werken dan toe naar een generale in Doorn, een try-out in Renswoude en een voorstelling in Doorn in april 2019.

Wanneer:
maandag 10 september van 20.30-21.30 uur 10 lessen om de week, generale repetitie, try-out en voorstelling lestijden in overleg.
Kosten: € 121,90 per persoon, inclusief lesmateriaal, inclusief generale, try-out en voorstelling (de cursus gaat door met minimaal 8 deelnemers).
neem voor inschrijving contact op met Ali Hendriksen