Telefoon: 06-14407394
Email: sophiewiegersma@hotmail.com

 

“Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik altijd heb gezongen.”

Toen ik elf was ontdekte ik dat ik mijn stem wilde gaan ontwikkelen en begon ik met mijn eerste zangles. Op mijn 15e besloot ik deel te nemen aan de Young Musicians Academy (YMA) op het conservatorium in Tilburg. Twee jaar later wandelde ik voor het eerst, na toegelaten te zijn, als kersverse student de wandelgangen van het Utrechts Conservatorium binnen. Hier begon mijn vier jaar durende studie van de Bachelor zang Jazz&Pop. Afgelopen juni rondde ik mijn eindexamenconcert af met een negen.

Naast mijn opleidingen heb ik altijd veel met andere muzikanten samengewerkt in verschillende ensembles/bands. Ik ben leadvocaliste en bandleider, maar zing ook vaak mee als backing vocal in projecten van anderen en ik vervul de rol van lage Alt in een vijfkoppige close harmony vocal group. Ook schrijf ik veel eigen muziek en arrangeer ik graag.

Als zangdocente ben ik zoʼn 3,5 jaar werkzaam, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan en een eigen werkwijze heb kunnen ontwikkelen. Dankzij mijn opleidingen ben ik qua muziekstijlen heel breed georiënteerd. Daarnaast heb ik veel kennis van zangtechnieken, zodat ik mijn leerlingen kan leren gezond en moeiteloos te zingen.

Boven alle praktische zaken vind ik plezier in het muziek maken ontzettend belangrijk! Ik werk met leerlingen graag aan het ontwikkelen van een eigen muzikale stijl en sound.

Onderwerpen als (podium) performance, interpretatie en songwriting kunnen ook behandeld worden. Daarnaast kan je altijd met vragen of wensen bij me aankloppen.

Praktische Informatie

Individuele lessen

Ik geef les aan leerlingen vanaf 8 jaar. De lestijden zijn in overleg met de docent. De individuele zanglessen duren of een half uur of 45 minuten. Je kan natuurlijk ook eens in de twee weken les nemen!

Leermiddelen en Studeren

Belangrijk is een schrift waarin je notities kan maken. Daarnaast een uitgeprinte versie van de songtekst van het nummer wat je wil doen. 

Roosters en Prijzen

Zie roosters en prijzen

Strippenkaart en proefles

Het is mogelijk een keer langs te komen voor een proefles. Om serieus te overwegen of zangles iets voor je is, kan er zonder verdere verplichtingen een proefpakket van vier lessen worden gevolgd. Voor speciale situaties zijn 10- lessenkaarten ook mogelijk, bijvoorbeeld voor mensen met onregelmatige diensten of een erg drukke baan.

N.B. een proefles kost hetzelfde als 1 reguliere les. Zie roosters en prijzen.