Telefoon: 06 21640994
E-mail: renatehasselaar@planet.nl

 

 

“Pianospelen met plezier!”

 

Bij toeval kwam er bij mijn ouders een piano in huis, onze verhuizende bovenburen gaven het sjouwen met de piano op en belden bij ons aan … ik kon er niet vanaf blijven. Na een paar jaar blokfluitles mocht ik eindelijk pianospelen!
De piano was mijn uitlaatklep, mijn familie kon aan mijn spel horen hoe ik me voelde.

Ik merkte dat mijn docent veel plezier had in zijn werk, dat inspireerde me enorm. Ik deed niets liever dan pianospelen en ging naar het conservatorium waar ik mijn Docerend en Uitvoerend Musicus diploma’s behaalde. Mijn grote lespraktijk in Laren heb ik na de geboorte van mijn zoon opgegeven om in Doorn aan de Heuvelrugmuziekschool les te gaan geven.

De piano is een instrument met vele mogelijkheden. Je kunt er enorm veel muziekstijlen op spelen. Je kunt solo, maar ook heerlijk samen spelen met een ander instrument, of gezellig met zijn tweetjes in muziek voor vier handen. Er is voor de piano zo ontzettend veel muziek beschikbaar, we zoeken samen naar wat je het leukst vindt om te spelen. Ik vind het een uitdaging om je via je favoriete muziek van alles te leren, van een lastig stukje maken we een oefening.

Heb je de piano pas net ontdekt, altijd al piano willen leren spelen, of heb je vroeger les gehad maar kan je wel weer wat begeleiding gebruiken? Om veel plezier aan het pianospelen te beleven werken we in jouw tempo aan de vaardigheden die je hiervoor nodig hebt. Je leert als beginner op je gehoor spelen, zelf een melodie opzoeken en daar een begeleiding bij maken. Daarnaast leer ik je noten lezen, wat bij de piano best een uitdaging is omdat je meerdere noten tegelijk speelt!
Loop je als gevorderde pianist tegen grenzen aan, dan kan ik je met mijn kennis en ervaring helpen deze te verleggen.

Ik breng mijn eigen enthousiasme voor het pianospelen graag over op mijn leerlingen. Door zelf veel te spelen en regelmatig op te treden blijf ik me als pianist ontwikkelen zodat ik je, of je nou beginner bent of al veel langer speelt, kan begeleiden in jouw muzikale ontdekkingsreis.

Je kunt bij mij met pianospelen beginnen als je 7 jaar oud bent, ben je jonger en kan je niet wachten, dan proberen we het gewoon. Op woensdag en donderdag onder schooltijd geef ik graag les aan volwassenen. Met onze 10-lessenkaart kunnen we heel flexibel lessen plannen.

Praktische Informatie

Individuele Lessen

Je kan al piano spelen vanaf 7  jaar. De lestijden worden in overleg met de docent afgesproken. Ik geef les op woensdag en donderdag overdag, na schooltijd aan kinderen en daarvoor aan volwassenen. Kinderen hebben doorgaans wekelijks 30 minuten privéles. Volwassenen maken meestal losse afspraken op basis van een 10 lessenkaart.

Leermiddelen en Studeren

Je moet je eigen instrument kopen of huren. Ik kan je daarbij adviseren.

Roosters en Prijzen

Zie Roosters en Prijzen

Strippenkaart/Proeflessen

Je kunt bij mij gebruik maken van een  vier- of tien lessenkaart. Zie Roosters en Prijzen