Telefoon: 06 41136618
E-mail: petravdijk@gmail.com

 

“Pianospelen is een liefde voor het leven.”

 

Dankzij mijn moeders liefde voor muziek heb ik als kind veel muzieklessen mogen volgen. Ik ben vroeg begonnen met blokfluit spelen. Op mijn achtste kreeg ik mijn eerste pianoles en op mijn twaalfde verruilde ik de blokfluit voor de hobo. Ook heb ik jarenlang in een kinderkoor gezongen. Met pianospelen ben ik nooit opgehouden, het bleek een liefde voor het leven.

Direct na het behalen van mijn diploma aan het Utrechts Conservatorium ben ik in Doorn met lesgeven begonnen. Eerst alleen op de vrijdag en sinds 2011 ook op woensdag. Daarnaast geef ik vanaf 2002 pianoles op een andere organisatie in de regio. Ik heb in de achterliggende jaren enorm veel leerlingen mogen begeleiden. Omdat mensen zo verschillend zijn, verloopt iedere les anders. Ik houd enorm van de interactie en vind het belangrijk om een vertrouwde sfeer te creëren zodat iedereen, jong en oud, zorgeloos piano kan spelen ongeacht niveau.

Veel kinderen heb ik zien opgroeien. Zij komen van jongs af op les en zwaaien af als ze bijvoorbeeld gaan studeren. Het is heel boeiend om hun algemene ontwikkeling te volgen en bij te dragen aan hun muzikale ontwikkeling. Mijn ervaring is dat ook volwassen leerlingen heel trouw zijn in hun gang naar de muziekschool.

Als kind had ik een vriendin die ook als hobby pianospelen had. Wij speelden samen met veel plezier stukken voor vier handen. In tegenstelling tot de muziek die ik van mijn docent kreeg, speelde mijn vriendinnetje hippe muziek. Ik ben er beslist niet slechter van geworden, van de toonladders en het geijkte repertoire, en denk met veel dankbaarheid terug aan de pianolessen die ik kreeg op de muziekschool. Ik ben wel van mening dat er anno nu meer bij komt kijken om de aandacht van leerlingen vast te houden. Ik vind het belangrijk om mee te bewegen met de tijd, mijn ogen en oren goed open te houden om er zo achter te komen wat een leerling nodig heeft om lekker muziek te kunnen maken.

Er is voor weinig instrumenten zo veel geschreven als voor piano. Er valt wat muziek voor dit schitterende, veelzijdige instrument betreft dus genoeg te ontdekken. Je kunt bij mij terecht voor klassiek repertoire, licht klassiek, blues improvisatie en popliedjes. Jezelf of iemand anders begeleiden behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Praktische Informatie

Individuele Lessen

Je kan piano spelen vanaf 6 jaar. De lestijden zijn in overleg met de docent op woensdag en vrijdag.

Leermiddelen en Studeren

Je moet je eigen instrument kopen of huren. Ik kan je daarbij adviseren.

Roosters en Prijzen

Zie Roosters en Prijzen

Strippenkaart/Proeflessen

Je kunt bij mij ook een gratis proefles of een  vier- of tien lessenkaart nemen. Zie Roosters en Prijzen