Telefoon: 06-42078666
E-mail: maryanneessaar@yahoo.com

 

“Viool spelen met gevoel”

 

Als 5 jarig meisje wilde ik al heel graag op vioolles en toen ik dat eindelijk mocht vond ik het geweldig! Ik ben dan ook nooit meer gestopt met het vioolspelen. Na de middelbare school ben ik aangenomen op de Estse Academie van Muziek en Theater. Mijn masters diploma heb ik op het Utrechts Conservatorium gehaald.

Naast concerten geven heb altijd het lesgeven heel erg leuk gevonden. Wat mij erg motiveert is het contact met de leerlingen (jong en oud) en het zien hoe enthousiast zij vaak kunnen worden van een stukje muziek spelen. Geen één leerling is hetzelfde en dat maakt mijn werk heel afwisselend.

Wil je leren vioolspelen of het vioolspelen weer oppakken, dan kun je terecht bij mij. Ik ben gediplomeerd en ervaren docent en tevens uitvoerend musicus. Met veel plezier breng ik mijn kennis en ervaring over aan mijn leerlingen.

  • Je leert de viool te beheersen: je vingers vinden de toon op de snaar en je praat en zingt met je strijkstok;
  • je leert samenspelen: in de les, op ensembledagen, thuis, in projectmatige groepslessen of in een orkest;
  • je leert verschillende muziekstijlen kennen zoals: klassiek en folk;
  • je leert om op te treden: eerst in het klein, maar al snel op diverse uitvoeringen en  op school.

Kortom: je leert muziek maken met je viool.

 

Praktische Informatie

Individuele Lessen

Je kan viool spelen vanaf 4 jaar. Voor jonge kinderen is er een groepscursus voorbereidend viool. In het schooljaar 2020-2021 zijn de vioollessen op maandag.

Leermiddelen en Studeren

Je moet je eigen instrument kopen of huren. Ik kan je daarbij adviseren.

Groepslessen

Roosters en Prijzen

Zie Roosters en Prijzen

Strippenkaart/Proeflessen

Je kunt bij mij ook een proefles nemen.  De proefles is tien euro. Inschrijven is verplicht. Dat kan via de docent Heleen Delis. Voor volwassenen is er de mogelijkheid een tien lessenkaart te nemen. Zie Roosters en Prijzen