Telefoon:  06-46794112
E-mail:     lydianagel.hms@gmail.com

 

“De ontdekkingstocht van kinderen door de wereld van muziek is fantastisch om te volgen en te mogen begeleiden.”

 

 

Als muziekdocent is het mijn passie om kinderen op een speelse manier met muziek in aanraking te brengen. Dat kinderen met hun hele lijf de muziek ervaren vind ik belangrijk.  Muziek maken door te zingen, te klappen en het spelen op muziekinstrumenten is onderdeel van al mijn lessen.

Al van jongs af aan maak ik zelf muziek. Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt. Ik heb blokfluit en schoolmuziek gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens mijn studies werkte ik al als blokfluit- en amv-docente.

In de afgelopen 25 jaar heb ik op verschillende muziekscholen en kunstencentra muzieklessen gegeven aan kinderen. De ontdekkingstocht van kinderen door de wereld van muziek is fantastisch om te volgen en te mogen begeleiden.

Ook mijn werk als vakleerkracht muziek op basisscholen gaf mij veel plezier en energie. Het viel mij daarbij wel op dat als een project was afgerond de wekelijkse muziekles weer van het lesrooster verdween. Veel leerkrachten vinden het vaak te lastig. Vanuit de ervaring die ik heb opgedaan als vakleerkracht muziek op basisscholen geef ik nu als muziekcoach leerkrachten praktische tips en tools waarmee ze zelf in de klas aan de slag kunnen.

Voor mijn studie ben ik destijds verhuisd van een Gelders dorp naar de stad Den Haag. Na tientallen jaren ben ik uiteindelijk weer verhuisd van de drukte in de Randstad naar de rust en het groen op de Veluwe.

Op de Heuvelrug Muziekschool geef ik de lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen in groep 1 tot en met 6

   

  Praktische Informatie

  Groepslessen

  Roosters en Prijzen

  Kijk op de pagina’s voor de cursussen voor informatie over prijzen, lesdagen, etc.

  Proeflessen

  Zolang de maximale groepsgrootte nog niet bereikt is, kan je tot de herfstvakantie een gratis proefles volgen en instromen in de cursus.