Telefoon: 033 2851368
Mobiel: 06 50436597
E-mail: keyboardheuvelrug@wxs.nl

 

“Plezier in het muziekmaken staat bij mij voorop!”

 

Ik heb pop- en jazzpiano en andere keyboards gestudeerd en geef vanaf 1983 les op deze instrumenten. De akoestische piano is mijn basisinstrument waar ik altijd bij terugkom, maar ik speel alle toetsinstrumenten die in een band worden gebruikt, zoals elektrische piano, orgel, clavinet en synthesizer. Het werken met het homekeyboards met ingebouwde versterking en allerlei stijlen voor in de huiskamer is een ander specialisme. Ik leer je erop spelen maar ik leer je ook werken met alle knoppen en functies. Er is heel veel mee mogelijk!
Kijk maar eens naar dit filmpje op You Tube….

Daarnaast heb ik me ontwikkeld als producer, arrangeur en synthesizer-sounddesigner en deze kennis wordt ook in mijn lessen geïntegreerd. Leerlingen leren dus naast spelen, luisteren en noten lezen ook met geluid omgaan en ze leren de muziek beter begrijpen, zodat ze niet alleen ‘domweg’ van noten spelen, maar zelf variaties kunnen maken en muziek aan hun eigen smaak en situatie kunnen aanpassen. Mijn streven is om mijn leerlingen ‘boven’ de muziek te laten staan. Naast keyboardles geef ik ook les in het muziek maken met gebruik van de computer:

  • Dance- of hip-hopproductie: het maken van eigen beats of complete EDM-, dance- hiphop- of hardcoreproducties produceren op je eigen computer. We werken met FLStudio, Live, Reason of een ander digital workstation zoals Cubase of Logic. Bij FLStudio is het aan te bevelen je eigen laptop met de software mee te nemen, omdat dit programma erg kritisch is op verschillende versies, waardoor uitwisselen van projecten tussen computers (die op les en die je thuis gebruikt) vaak lastig of onmogelijk is (6 lessen van 40 min – € 220). 
  • Eigen songs opnemen: De computer gebruiken als een volwaardige muziekopnamestudio, waarmee je meersporen opnamen kunt maken en complete muziekproducties kunt opbouwen (6 lessen van 40 min – € 220).
  • Synthesizer sounds begrijpen en maken: Zelf geluidseffecten, melodieklanken, bassen, drums en percussie, achtergrond “tapijtjes”, of een virtueel koor maken.
    Als je hier meer over wilt weten kan je het beste even contact met me opnemen zodat we samen kunnen kijken welke cursus het beste aansluit bij jouw wensen (6 lessen van 40 min – € 220).
  • Muziek noteren met Musescore: MuseScore is een open source (gratis) programma voor Windows en Mac waarmee professioneel ogende muzieknotatie kan worden gemaakt met natuurlijk notenschrift, maar ook gitaar- of bastabs, songteksten en leadsheets (melodie met akkoordsymbolen). Maar Musescore kan ook muziek afspelen. Er zijn compleet ingebouwd orkesten en bands die je muziek kunnen laten klinken, zodat je altijd hoort wat er gebeurt en wat je ingevoerd hebt (6 lessen van 40 min – € 220,-).

Trivia:

– Als componist en producer ben ik actief in de symphonic electronica-band Galbatron . De muziek van deze band staat ook op Spotify.

– Op YouTube is een voorbeeld te horen van een keyboardstuk dat op mijn uitvoering door leerlingen is gespeeld. Je hoort hier de oefenversie waar de leerlingen thuis mee studeren. Het stuk is op één huis-tuin-en-keuken-laptop geproduceerd. 

– Ik schrijf artikelen in het tijdschrift Interface over virtuele instrumenten en algemene muziekkennis (bijvoorbeeld akkoorden).

 

Praktische Informatie

Individuele Lessen

Ik geef les aan leerlingen vanaf 7 jaar.  De lestijden zijn in overleg met de docent.

De 4 speciale cursussen bestaan uit zes lessen van 40 minuten , bij voorkeur tweewekelijks. De dagen en tijden worden overleg vastgesteld. Ik geef ‘s middags en ‘s avonds les op dinsdag, donderdag en vrijdag (vrijdag om te twee weken).

Leermiddelen en Studeren

Je moet je eigen instrument kopen of huren. Ik kan je daarbij adviseren en je kunt bij mij ook een keyboard huren.

Roosters en Prijzen

Zie Roosters en Prijzen voor de individuele lessen.

De vier kortlopende cursussen kosten elk € 220,-

Proefles/Strippenkaart

Het is mogelijk een keer langs te komen voor een kennismakingsles. Je krijgt dan een idee van het instrument waarop je les krijgt en wie ik ben. Om serieus te overwegen of keyboard spelen iets voor je is, kun je zonder verdere verplichtingen een proefpakket van vier lessen volgen. Voor speciale situaties zijn 10-lessenkaarten ook mogelijk, bijvoorbeeld voor mensen met onregelmatige diensten of een erg drukke baan. Les nemen om de twee weken is ook een optie, hoewel ik dit voor jongere kinderen meestal niet adviseer.  Zie Roosters en Prijzen