tel:   0318-463060

E-mail: zangstudioalali@gmail.com
Les locatie maandag/woensdag: Cultuurhuis, Doorn
Les locatie woensdagavond: De Binder, Leersum

 

“Zingen is een feest!”

 

Vanaf september 2018 ben ik zangdocent voor klassieke zang en opera bij de Heuvelrug Muziekschool in Doorn. Ik heb ruim twintig jaar ervaring in het scholen van stemmen, vanaf de kinderstem, stemtraining voor jongeren en volwassenen tot en met zingen voor ouderen, zowel in groepsverband als individueel. Als zangeres beheers ik een uitgebreid repertoire van volksmuziek en Braziliaanse muziek tot musical en liederen, en daarnaast oratorium en opera, zowel solistisch als in ensembles.

De leerlingen kunnen voor hun lessen dus ook kiezen uit een breed repertoire. De cursussen stemvorming en koorscholing zijn geschikt voor alle stemsoorten en voor alle niveaus, want het ontdekken van je eigen stem in groepsverband is heel ontspannend en leerzaam. Iedereen kan leren zingen, want het gaat niet alleen om je stem maar ook om het luisteren. Ontdekken hoe je goed kan luisteren en interpreteren is in feite het belangrijkste van het zingen. En jong geleerd is oud gedaan! Zingen is een feest; het ontdekken van je eigen instrument geeft veel voldoening.

Individuele lessen zijn op maat te volgen om de stem te ontwikkelen en de diverse aspecten van zangtechniek voor klassieke muziek onder de knie te krijgen. Veel aspecten van de zangtechniek, zoals ademtechniek, resonans, klinker- en stemegalisatie zijn te gebruiken om een mooie klankkwaliteit te krijgen en te kunnen toepassen op diverse muziekstijlen van barok, klassiek en romantiek tot aan het hedendaagse repertoire. Maar ook is er aandacht voor uw of jouw lievelingsmuziek! Ook voor koorzangers is het ontwikkelen van de individuele stem aan te raden om goed te functioneren in het koorverband.  Voor zangles aan jongeren en volwassenen is het aan te raden de lessen om de week te plannen.

 Kijk ook op www.alihendriksen.nl

Praktische Informatie

Individuele lessen

De zang- en technieklessen om jouw stem te verbeteren kunnen naar wens worden ingericht. Wil je graag met een groepje van je koor een korte cursus volgen of liever individuele aandacht? Meld je aan met de groep of op persoonlijke titel en we kijken gezamenlijk waar de aandachtspunten liggen of welke wensen jij hebt.

De lesperiode in cursusvorm kan op afspraak via individuele les 10 lessenkaart voor de 1e  ronde met vast contract als vervolg, lessen om de week op aanvraag vanaf 1 september   

Groepslessen en ensembles

Roosters en Prijzen

Zie Roosters en Prijzen

Proeflessen

Je kunt een proefles aanvragen voor individuele les of duoles tegen gereduceerd tarief via de website van de muziekschool. Een half uur proefles voor volwassenen kost € 23,-. Voor jongeren van 12 jaar t/m 20 jaar kost een proefles € 18,50 en voor kinderen vanaf 6 jaar is dat € 15,- voor een half uur individuele les.