Kennis maken met muziek op de Daltonschool Nicolaas

28/6/2017: Afgelopen schooljaar hebben alle kinderen van groep 1 t/m 8 kennis gemaakt met verschillende muzieklessen. Zo wordt in alle klassen een algemene muziekles gegeven onder begeleiding van een gediplomeerde kracht van Heuvelrug Muziekschool en krijgen de kinderen van Groep 3 en 4 Blokfluitles. Groep 5 en 6 hebben muzikale verkenning gehad bij de Harmonie en hebben zelfs een klein concert gegeven voor de ouders. Aan de bovenbouw kinderen zijn koorlessen gegeven. Dus voor alle leerlingen is muziek aan bod gekomen.

Subsidie

Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. ‘Wij zijn er best trots op om weer “ouderwets” muziekles te kunnen bieden op onze school’ vertelt de directeur Marjolein Reurink enthousiast aan onze krant. ‘Dankzij de subsidie hebben we een goede start gemaakt en zal muziekles weer een vast onderdeel van ons lesaanbod vormen.’

Over de Muziekschool

Alle docenten zijn conservatorium geschoold. Ze geven les van klassiek tot pop en van drums tot cello. Ook worden er zangles en theaterklas lessen gegeven en zelfs synthesizer of hiphop productieles. Maar het belangrijkste wat hen kenmerkt is dat plezier voorop staat. Hun passie voor muziek brengen ze graag over aan de leerlingen.

Vanaf 1 september start het nieuwe cursusjaar op de Heuvelrug Muziekschool. Er is een heel breed aanbod. De muziekschool is gevestigd in het Cultuurhuis in Doorn. Weet je kind nog niet welk instrument bij hem/haar past? Er zijn voor kinderen vanaf groep 1 verschillende cursussen kennismaken met muziek. Inschrijven is nu al mogelijk: aanmelden.